Eerste echte rooftop bar in de Haagse binnenstad

12 juli

Eerste echte rooftop bar in de Haagse binnenstad

Dit weekend opent Bleyenberg haar deuren. Een compleet nieuw horeca- en uitgaansconcept in het oude Kwantumgebouw op de hoek Boekhorststraat en Grote Markt. Een local hotspot dat een nieuw Haags niveau creëert. Naast een restaurant, een coffee bar en cocktail bar vind je hier ook meeting spaces, technoclub Het Magazijn en Den Haags eerste echte rooftop bar. 

5 verdiepingen
Bleyenberg is een unieke plek met 5 verdiepingen, waar je van vroeg tot laat terecht kunt. Op de begane grond bestel je ’s ochtends je ontbijt en haal je de perfecte koffie. Je gooit je laptop open, of, voor een serieuzere meeting, boek je een meeting space. ’s Middags ga je uitgebreid brunchen en haal je een cocktail-with-a-view op het dakterras. ’s Avonds schuif je aan voor een geweldig diner en een drankje aan de bar. Je sluit de avond af in Het Magazijn, waar de technoliefhebber tot in de vroege uurtjes uit zijn of haar plaat kan gaan.

Wie is Bleyenberg?
C.A.J. Bleyenberg is de befaamde oud-bedrijfsleider van Kwantum Behang BV. In de jaren ’80 en ’90 stond hij stevig aan het roer, 15 jaar lang. John Bleyenberg is de man die van de Kwantum een begrip maakte. De allemansheld. De man die dag in dag uit heel Den Haag voorzag van behang. Bleyenberg is een hommage aan hem, aan de geschiedenis van het gebouw – en aan Den Haag. Een saluut naar het verleden, met een blik op de toekomst. De jaren ’80 en ’90 waren roerige tijden. Rellen, inbraken, het het ging er heftig aan toe op de Grote Markt. John Bleyenberg, Bley voor intimi, heeft het zo lang volgehouden door zijn geweldige levensinstelling: Niet lullen maar poetsen. Bley nam zelf het heft in handen. Als er wat aan de hand was in de zaak wachtte hij niet op de politie. Die kwam toch niet. Nee, hij smeet eigenhandig het gajes door de voorruit. Bley was de baas van zijn eigen universum. Handen uit de mouwen. Je moet zelf wat van je leven maken. Niemand anders doet het voor je. Bley had de “Just do it”-mentaliteit avant la lettre. Haags. Eerlijk. Tikje rebels. En recht voâh ze raap.

Over de initiatiefnemers
Raoul Farla is een ondernemer pur sang, dat typeert hem het beste. Na zijn studie heeft hij twee maanden bij AON in een team van juristen gewerkt, maar al gauw zag hij kansen in de markt voor zijn eigen milieuvriendelijke transportbedrijf. Na twee maanden heeft hij zijn baan opgezegd en is begonnen aan een carrière als ondernemer. Ecogreen Logistics was geboren en samen met zijn zus Chantal Farla heeft hij dit uitgebouwd tot een bedrijf waar 20 man werkzaam waren. Eind 2014 is hij uit dit bedrijf gestapt en is hij begonnen met de ontwikkeling van een nieuw, uniek horecaconcept in het centrum van Den Haag, dit samen met zijn compagnon Torsten Heeres.

Torsten Heeres heeft een liefde voor de horeca en bedrijfskundige organisatie hiervan. Hij werkte tijdens zijn studie Commerciële Economie lange tijd in de horeca, maar nam na zijn studie kort afscheid om ervaring in Duitsland (e-commerce), en vervolgens terug in Nederland (Retailmanagement) op te doen. Deze kennis nam hij mee naar zijn oude horeca-werkgever, om daar de financiële backoffice beet te pakken en hospitality management door te voeren. Tegelijkertijd studeerde hij part-time om zijn MBA te behalen. Na deze studie begon het te kriebelen en liep hij zijn huidige compagnon Raoul tegen het lijf, en na twee jaar voorbereiding zal dit project eindelijk zijn deuren kunnen openen.

Wat is er al gezegd en geschreven door de (inter)nationale pers?

https://thump.vice.com/nl/article/43da9q/we-namen-een-kijkje-in-de-nieuwe-haagse-club-het-magazijn?utm_source=thumpfbned

http://www.waarishetaan.nl/blog/report/ging-naar-opening-magazijn-en-waande-me-terug-berlijnse-nachtleven/
https://www.djbroadcast.net/article/139801/nieuwe-impuls-haagse-dancelente-club-het-magazijn

https://djmag.nl/comin/06132017-1107/9-dingen-die-je-moet-weten-over-een-nieuwe-haagse-club-het-magazijn

http://www.electronicbeats.net/the-feed/hague-will-soon-24-hour-techno-club/

https://www.residentadvisor.net/feed/100515

http://on.traxmag.com/DbMK-sRWi

http://mixmag.net/read/a-new-24-hour-license-techno-club-het-magazijn-is-opening-in-the-hague-news

 https://3voor12.vpro.nl/lokaal/den-haag/artikelen/overzicht/2017/juni/Het-Magazijn-van-Bleyenberg.html

Vraag, opmerking of suggestie?

Neem gerust contact met ons op.

Grote Marktstraat 43 C
2511 BH Den Haag
Telefoon: 06-21 17 52 31
E-mail: info@binnenstad-denhaag.nl

 

Nieuwsbrief

Social Media