Groen licht voor Haags 'cultuurpaleis'

18 februari

Groen licht voor Haags 'cultuurpaleis'

Het nieuwe theater in hartje Den Haag mag er definitief komen. De Raad van State heeft woensdag de bezwaren van tegenstanders afgewezen. Hoger beroep is niet mogelijk.

Den Haag wil een groot nieuw cultuurcomplex neerzetten op het Spuiplein, naast het stadhuis. Daarvoor zijn het Lucent Danstheater en de Dr. Anton Philipszaal gesloopt. Het nieuwe gebouw moet onderdak bieden aan het Nederlands Danstheater, het Residentie Orkest en het Koninklijk Conservatorium. Ook het gebied eromheen gaat op de schop. Zo moet een leegstaande toren ernaast ook tegen de vlakte. Daarin zaten vroeger de ministeries van Binnenlandse Zaken en Justitie. In het gebied moeten ook winkels, woningen en een hotel komen.

De klagers vonden dat het nieuwe gebouw te hoog en te groot werd. Ook vonden ze dat het oude complex had moeten worden opgeknapt in plaats van gesloopt.

Twee eerdere plannen voor het project, door tegenstanders een 'cultuurpaleis' genoemd, waren afgeblazen omdat er te veel verzet tegen was. Het is de bedoeling dat de bouw dit jaar begint en in 2019 klaar is. Den Haag heeft daar 176 miljoen euro voor over.

Bron: AD Haagse Courant

Vraag, opmerking of suggestie?

Neem gerust contact met ons op.

Lange Voorhout 15

2514 EA Den Haag

 


Telefoon: 06-21 17 52 31
E-mail: info@binnenstad-denhaag.nl

Privacy Statement

KvK 41157470

Nieuwsbrief

Social Media