Groot onderhoud belangrijk verkeersader Raamweg - Koningskade

13 maart

Groot onderhoud belangrijk verkeersader Raamweg - Koningskade

Den Haag voert vanaf het voorjaar van 2017 groot onderhoud uit aan de belangrijke verkeersader Raamweg-Koningskade. De Raamweg is dan ruim twee maanden grotendeels afgesloten. Ook zijn er afsluitingen op onder meer de Koningskade. Dit gaat gepaard met veel verkeershinder en extra drukte op de weg.

De Raamweg-Koningskade-Zuid-Hollandlaan is een van de drukste routes tussen het centrum van Den Haag en Scheveningen. Dagelijks rijden er zo’n 60.000 voertuigen overheen. Vanaf 26 maart vervangt Den Haag hier de riolering.

Oud riool
Het riool is op sommige plaatsen al bijna 100 jaar oud. Omdat de buizen meer dan vier meter diep liggen, moeten we hiervoor de hele weg openbreken. We vernieuwen dan gelijk ook het asfalt. In opdracht van de gemeente Den Haag voert aannemer Dura Vermeer de werkzaamheden uit.

Verkeershinder
De werkzaamheden op de Raamweg-Koningskade zorgen voor veel verkeershinder. Weggebruikers in de directe omgeving krijgen te maken met afsluitingen en extra drukte, met name in Benoordenhout en de Archipelbuurt. Ook op andere plekken in Den Haag is de overlast stevig. We doen er alles aan om de hinder zoveel mogelijk te beperken en de stad bereikbaar te houden. Op de pagina bereikbaarheid leest u hoe.

Dubbele shifts
De aannemer gaat tijdens de afsluiting van de Raamweg-Koningskade in dubbele shifts aan het werk, zodat we langere dagen kunnen maken. Ook zijn we steeds op zaterdag aan de slag. Een aantal weekenden gaat het werk 24/7 door. Alles om het werk op de doorgaande route voor het zomerseizoen klaar te hebben.

Planning

26 maart – 23 april
De eerste 4 weken is de Raamweg afgesloten in de richting A12/Utrechtsebaan. Richting Scheveningen is de weg open.

24 april - 23 juni
9 weken lang is de Raamweg in beide richtingen afgesloten tussen de Javastraat en de Laan Copes van Cattenburch.

24 juni - 1 september
De laatste 9 weken zijn we aan het werk op en rond de Wassenaarseweg. Het onderhoud op de doorgaande route is voorbij.

Bereikbaarheidsacties voor bedrijven
Wilt u uw medewerkers, klanten, leveranciers of bezoekers informeren over het onderhoud aan de Raamweg-Koningskade? Op deze pagina vindt u een toolkit met handige downloads die u in uw communicatie kunt gebruiken. Voor het MKB biedt Den Haag bereikbaarheidsspecials aan: gratis probeerkaartjes voor het ov, parkeerkaarten voor P&R Laakhaven en gratis proefabonnementen voor Haagse stadsfietsen.


Toolkit bedrijven
Speciaal voor bedrijven in en rond Den Haag bieden de gemeente Den Haag een toolkit aan met handige middelen voor uw communicatie. Zoals een factsheet, kaartjes met omleidingsroutes en kant-en-klare tekst voor uw intranet. Bekijk ook de pagina Omleidingen voor gedetailleerde routekaarten.

Vraag, opmerking of suggestie?

Neem gerust contact met ons op.

Lange Voorhout 15

2514 EA Den Haag

 


Telefoon: 06-21 17 52 31
E-mail: info@binnenstad-denhaag.nl

Privacy Statement

KvK 41157470

Nieuwsbrief

Social Media