Op wereldreis door eigen stad: zondag 19 maart

28 februari

Op wereldreis door eigen stad: zondag 19 maart

Dit jaar wordt voor de 22e keer de ‘Wereldreis door eigen stad' georganiseerd. Er zijn drie routes met de thema's cultuur, eten en activiteiten. Ook kan er bijvoorbeeld een kijkje genomen worden in een hindoetempel, een kerk, een moskee of synagoge. En men kan hapjes proeven, luisteren naar diverse soorten muziek en bijzondere verhalen van lokale organisaties en ondernemers. Daarnaast worden er verschillende gratis workshops en activiteiten georganiseerd. De wereldreis door eigen stad is een aaneenschakeling van ontdekkingen. 

Zondag 19 maart tussen 12.00 uur en 17.00 uur zijn alle Hagenaars van harte welkom om mee te gaan op Wereldreis door eigen stad. Met deze reis laat Den Haag zien hoe diversiteit onze stad werelds, rijker en bruisender maakt. Kennis opdoen, nieuwe dingen zien, andere mensen ontmoeten, Hagenaars kunnen het allemaal meemaken. Reizigers buiten Den Haag zijn ook van harte welkom.

Meer informatie is te vinden op: www.denhaag.nl 

De Hofplaats bij het Spui is het centrale ontmoetingsplein en opstapplaats voor de wereldreis. Een symbolische plek omdat hier de grondwetbank staat met artikel 1 van de Nederlandse Grondwet: "Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke geval en gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan."
Op het ontmoetingsplein is er de mogelijkheid om onder het genot van een gratis kopje koffie en muziek met elkaar in gesprek te gaan met organisaties zoals Voorall en Yasmin. Daarnaast kan er een boodschap achter gelaten worden tegen racisme en discriminatie.

Op 21 maart vindt jaarlijks de internationale dag tegen racisme en discriminatie plaats. Tot en met 2013 werd rond deze dag jaarlijks een Wereldreis door eigen stad georganiseerd. Het oorspronkelijk idee komt van de werkgroep ‘Het hele jaar 21 maart'. Dit jaar is de wereldreis terug als vrolijk en positief middel om Hagenaars met elkaar in contact te brengen en wederom rond deze gepaste internationale dag. Het onderlinge contact, het maken van verbinding en een kijkje nemen in onbekende werelden zijn het hoofddoel. Ontdekking, samenkomst en nieuwsgierigheid vormen de basis.

Wethouder Rabin Baldewsingh werkt aan een Haagse samenleving waarin iedere burger zijn plek vindt en een bestaan kan opbouwen. Met het Jongerenstadslab (JSL) gaat de gemeente regelmatig in gesprek met jongeren in de stad over verschillende onderwerpen. De jongeren kunnen hun visie geven over hoe maatschappelijke vraagstukken in de gemeente opgelost zouden kunnen worden.

Met de Wereldreis in gedachte komt op 16 maart het JSL weer bijeen en staat het thema discriminatie centraal, wethouder Rabin Baldewsingh is hierbij aanwezig. Pers is welkom van 19.00 – 20.00 uur op de eerste verdieping van de Centrale Bibliotheek op het Spui. Graag aanmelden via Nathalie.nuiten@denhaag.nl.

Vraag, opmerking of suggestie?

Neem gerust contact met ons op.

Lange Voorhout 15

2514 EA Den Haag

 


Telefoon: 06-21 17 52 31
E-mail: info@binnenstad-denhaag.nl

Privacy Statement

KvK 41157470

Nieuwsbrief

Social Media