Samenwerken aan Haagse gastvrijheid

12 juli

Samenwerken aan Haagse gastvrijheid

De publiek private partners hebben de ambitie om de meest gastvrije binnenstad van Nederland te zijn. Er wordt veel energie gestoken in diverse activiteiten die deze ambitie waar moeten maken. Onderstaand een aantal projecten uit het binnenstadsprogramma 'Gastvrij en Smart' om u te informeren en uit te nodigen mee te doen.

Local City Hosts
Bureau Binnenstad zet samen met de Ambassade van Den Haag haar City Hosts in voor het winkelend publiek. Deze gastheren en gastvrouwen zijn aanwezig in de winkelstraten van de binnenstad, hiermee verwelkomen wij de bezoekers aan de Haagse binnenstad en geven wij hen de gelegenheid om meer informatie te krijgen over bezienswaardigheden, specifieke ondernemers en gewoon waar men lekker koffie kan drinken en/ of broodje eten. Deze inzet wordt mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van Syntrus Achmea real estate & finance. Het is de bedoeling om deze City Hosts vaker in te gaan zetten.

Haagse Gastvrijheidstraining 
Samen met Hotelschool Den Haag is Bureau Binnenstad, op verzoek van de ondernemers, een trainingsprogramma voor winkelmedewerkers gaan ontwikkelen. Het doel van deze training is tweeledig:
Het verbeteren van de gastvrijheidsverlening in winkels en horeca en anderzijds hen tot ‘Ambassadeurs van Den Haag’ te maken. Tijdens de training vergroten zij hun kennis van gastvrijheid en hoe je  die gastvrijheid een ‘Haags’ karakter kan geven. De eerste pilot trainingen gaan in september van start en per training worden 15 – 20 medewerkers uitgenodigd. Heeft u interesse om hieraan deel te nemen, neem dan contact op met Bureau Binnenstad.

Hospitality Centra
Het streven is om op meerdere locaties in de Haagse binnenstad Hospitality Centra te ontwikkelen. Dit kan varieren van één punt waar bezoekers informatie kunnen krijgen over Den Haag en de binnenstad tot een locatie waarbij ook openbare toiletten aanwezig zijn en Haagse producten en/of diensten kunnen worden afgenomen. Momenteel zijn wij betrokken bij de ontwikkeling van twee mogelijke locaties voor het realiseren van deze Hospitality Centra. Op deze locaties kunnen instanties en ondernemers samenwerken. Heeft u hierover ideeën en wilt u hiermee aan de slag gaan, dan komt Bureau Binnenstad graag met u in contact.

‘Kijkje in de Keuken’
'Kijkje in de Keuken' is het programma waarbij Haagse ondernemers bij elkaar op bezoek gaan om van elkaar te leren, informatie te delen en nieuwe ideeën op te doen omtrent gastvrijheid. Zo is er een een bezoek gebracht aan de Restauratieve Dienst en de Veiligheidsdienst van de Tweede Kamer. In deze omgeving staan een gastvrije ontvangst en een veilige omgeving soms op gespannen voet met elkaar.

In september 2017 zijn we te gast op Rotterdam The Hague Airport waar een ‘Smile programma’ t.b.v. gastvrijheid werd geïntroduceerd. We kunnen daar meer leren over dit programma en over de resultaten die dat heeft opgeleverd. Bureau Binnenstad heeft dit initiatief opgestart. House of Hospitality neemt na deze bijeenkomst de organisatie van 'Kijkje in de Keuken' over. Heeft u interesse in de toekomst om hieraan deel te nemen en uw ervaringen met ons te delen, laat het ons weten.

 

Vraag, opmerking of suggestie?

Neem gerust contact met ons op.

Grote Marktstraat 43 C
2511 BH Den Haag
Telefoon: 06-21 17 52 31
E-mail: info@binnenstad-denhaag.nl

 

Nieuwsbrief

Social Media