Subsidiemogelijkheid voor de Slimme Kluis

21 maart

Subsidiemogelijkheid voor de Slimme Kluis

De gemeente Den Haag BSD/Veiligheid ondersteunt samen met de Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen en de politie waar mogelijk ondernemers in het voorkomen van overvallen. Dit om een veiliger ondernemersklimaat te creëren in Den Haag. Dit conform het Gemeentelijke Veiligheidsplan.

In dat opzicht wordt het gebruik van de ‘De Slimme Kluis’ gepromoot in de Haagse Binnenstad door de gemeente Den Haag. Ondernemers kunnen een deel van de kosten in het eerste half jaar vergoed krijgen door de gemeente Den Haag.

Slimme kluis
Een Slimme Kluis is een intelligente en compacte afstortkluis waarin ondernemers continue geld kunnen storten. De kluis registreert en telt biljetten en bergt deze veilig op. Dagelijks worden de afgestorte biljetten bijgeschreven op de bankrekening van de ondernemer. Wanneer de kluis bijna vol is geeft de kluis een signaal aan de waardetransporteur die vervolgens de kluis ophaalt.

Dit betekent dat ondernemers niet meer met contant geld over straat hoeven. Het risico op overvallen wordt hiermee verkleind.

Wat kunnen ondernemers binnenstad verwachten?
Een bedrijf neemt contact op met de ondernemers om de Slimme Kluis aan te bieden. Aan die ondernemer zal ook verteld worden dat een gedeelte van het bedrag van het eerste half jaar teruggevraagd kan worden bij de gemeente. Het gaat om 50 procent van de vaste kosten in het eerste half jaar. De subsidie van de gemeente is bedoeld om de ondernemers te stimuleren de Slimme Kluis te gebruiken. Er zit geen verplichting aan vast om langer dan een half jaar gebruik te maken van de Slimme Kluis.

Kosten Slimme Kluis
- Kleine kluis is voor winkels met contante weekomzet van € 7.500,-.
De vaste kosten zijn € 75,- per maand. De variabele kosten zijn 5 eurocent per biljet. Subsidie van de gemeente is € 225,-.

- De grote kluis is voor winkels met contante weekomzet van € 35.000,-.
De vaste kosten zijn €150,- per maand. De variabele kosten zijn 5 eurocent per biljet. Subsidie van de gemeente is € 450,-.

Bent u geïnteresseerd neemt u dan contact op met Edwin Berg - edwin.berg@denhaag.nl 

Vraag, opmerking of suggestie?

Neem gerust contact met ons op.

Lange Voorhout 15

2514 EA Den Haag

 


Telefoon: 06-21 17 52 31
E-mail: info@binnenstad-denhaag.nl

Privacy Statement

KvK 41157470

Nieuwsbrief

Social Media